Honderd heiligen in Huis Bergh


 

Kasteel Huis Bergh, honderd heiligen in Huis Bergh.
De tentoonstelling van 2017 in Huis Bergh vertelt over heiligen en onderzoekt wat heiligennamen nu nog betekenen. Het levert boeiende verhalen op.
In de middeleeuwen werden in opdracht van kerken beelden en schilderijen vervaardigd. De voorstellingen gaven mensen hoop en hielden ze op het goede pad. Talloze legenden ontstonden. Mooie en soms ook lugubere verhalen. Denk aan de heilige Catharina met het rad. Ze zou geradbraaktworden. Net op tijd kwam er een engel die het rad doormidden sloeg.
Een audiotoer leidt u in twintig verhalen door de rijke collectie van Huis Bergh. Veel Nederlandse voornamen zijn afgeleid van heiligennamen. Wie weet nog naar welke heilige zijn naam verwijst? Maak een foto met éen van de honderd heiligen waarvan uw naam misschien wel afkomstig is.
En: voel je nog een band met die heilige en zijn geschiedenis? Mensen die naar een heilige vernoemd zijn vertellen erover in de speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte film.
Op Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag is er een Fees t! Familierondleiding om 14.30 uur o.l.v. een gids. Wat vieren we met Hemelvaart of Pinksteren? Schilderijen komen tot leven!

Kasteel Huis Bergh
Openingstijden 21 april t/m 31 oktober:
dinsdag t/m zondag van 12.30 tot 16.30 uur.
1e en 2e Pinksterdag en 4 en 5 juni van 12.30 – 16.30 uur.
Hof van Bergh 8, 7041 AC ‘s-Heerenberg